Usługi

Z czego robi się stół cateringowy?

Jednym z ważniejszych mebli, jakie pojawiają się w gastronomii, to stoły. Nie zależnie od tego, czy jada się na wielkim planie filmowym dowieziony catering, czy też ucztuje pod gołym niebem, jedzenie zawsze musi być postawione na jakimś stole. Dlatego stoły cateringowe są dopracowywane i zadbano o to, by ich funkcjonalności i praktyczność wciąż rosły.

Jaki materiał sprawdza się w przypadku stołu cateringowego?

stoły cateringowe składaneJedną z najlepszych ulepszeń, jakie zastosowano podczas produkcji takich stołów, to całkowita zmiana koncepcji materiału, z jakiego wykonany jest stół. Odeszło się całkowicie od drewnianych stołów na rzecz tych modeli wykonanych z tworzywa sztucznego. Powód jest dość prozaiczny i prosty zarazem. Jak się okazuje, stoły wykonane z polietylenu są lekkie i z łatwością można je przemieszczać. W celu ułatwienia magazynowania stawia się na stoły składane. Chowanie odstających nóg stołu powoduje nie tylko, że stół łatwiej jest przewieźć, ale i zajmuje mniej miejsca podczas przechowywania go. Stoły cateringowe składane świetnie sprawdzają się podczas organizowania spotkań na świeżym powietrzu. Polietylen jest nie tylko odporny na zły wpływ deszczu, ale również niekorzystnej temperatury. Dzięki temu nawet podczas deszczu większym zmartwieniem będzie sprzątanie tego, co znajduje się na stole, a nie koniecznie samych stołów. Taki materiał to rewelacyjne rozwiązanie dla mobilnych stołów, które są używane na najróżniejszych spotkaniach i imprezach.

Każdy mebel, który musi mieć takie częste i intensywne zastosowanie, ma pewne ograniczenia. Nie może być ciężki, wykonany z materiału nieodpornego na złe warunki atmosferyczne lub wiele innych. Dlatego powinno skorzystać się z materiałów, które nie mają tak dużych ograniczeń. Lekkie i praktyczne tworzywo sztuczne jest świetnym pomysłem na stworzenie takich mebli.